Jak vybrat správnou velikost prstýnku?

Vybrat si správnou velikost prstenu může být někdy složité, ale nebojte s naším návodem to zvládnete raz dva. Následující tipy a naše přehledná tabulka velikostí Vám pomohou při výběru perfektně padnoucího prstenu.

Způsob č.1

Nejjednodušší způsob, jak zjistit přesný obvod prstu je speciální proužek, tzv. RING SIZER. Ten si můžete objednat přímo u nás, kliknutím zde. Pro zjištění velikosti stačí nasadit pomůcku na prst, zatáhnout tak, aby pohodlně obepínala prst a mrknout jaké číslo velikosti ukazuje. 

Způsob č.2

Pokud u sebe nemáte speciální měřící pásku, ale ve vaší šperkovnici na vás mrká perfektně padnoucí prstýnek, pohodlně si vystačíte i s ním. Změřte vnitřní průměr kroužku v mm a přiveďte ho na odpovídající US velikost dle tabulky níže. Pro měření dejte pozor na šířku prstenu.


1-2 

Způsob č. 3

Pokud v sobě máte kutilského ducha, pak se vám určitě zalíbí další způsob domácího měření. Pro zjištění velikosti můžete použít nit, šňůrku nebo papírový proužek, kterým obtočíte prst a poté změříte jeho délku. Snažte se pevně přitáhnout papírový proužek k prstu a pak označte hranici, kde se papír setkává. Výslednou velikost můžete dohledat v tabulce níže.

2

Bonusové tipy a rady: 

  1. Je důležité si uvědomit, že šířka prstenu může ovlivnit jeho velikost. Pokud si vybíráte širší prsten, můžete si zvolit o něco větší velikost, aby se prsten pohodlněji nosil.
  2. Teplota, vlhkost a denní doba mohou mít vliv na velikost vašich prstů. Pokud se chystáte nosit prsten v letním horku, může být lepší zvolit trochu větší velikost.
  3. Pamatujte si, že večer prsty jsou obvykle trochu větší kvůli drobným otokům.

Věříme, že teď už každý z vás ví. jak zjistit a zvolit tu pravou velikost prstýnku. Pokud si však stále nejste jisti, neváhejte se s námi poradit. Napište nám na e-mail nebo Instagram, s radou se vám ozveme do 24 hodin.